dimarts, 27 de novembre del 2012


LA PARAULA ÉS L'HOME 

Josep Lluis Bausset i Ciscar


       Era aquest el titól d'un article del meu amic Joan Fuster, publicat l'any 1984. Fuster elogiava els hòmens i dones de paraula :  Aquelles persones de les quals et pots refiar i confiar. Aquells hòmens i dones que no van canviant d'opinió segons bufa el vent.
      Però al nostre País, encara té valor la paraula donada? Alguns polítics que diuen que ens representen, són hòmens de paraula? Ho dic perque el passat 5 de desembre, la periodista Julia Ruiz feia una excel·lent entrevista a Antonio Clemente, secretari general del PP valencia. Aquest senyor afirmava que "vamos a seguir pidiendo agua para la Comunidad Valenciana y agua de trasvases". Molt encertadarnent, la periodista li pregunta al sr. Clemente: "Del Ebro?" I el secretari del PP respongué: "Vamos a dejarlo en trasvases".
      On és la paraula del PP? Dic blanc i després negre? No recorda el sr. Clemente les manifestacions del PP a favor de l'aigua de l'Ebre? No recorda el sr. Clemente els crits de "agua para todos" o bé el missatge de final d'any de 2009, quan Camps deia: "El agua es de todos. No hay fronteras y no hay divisiones", referint-se a l'aigua de l'Ebre (que el PP aragonès no en vol sentir ni parlar!!) Sobre aixo, el diari Levante-EMV va publicar un articlet el 14 de gener de 2010.
       I ára, dos anys més tard, el sr. Clemente i el PP valencià, ja no reivindica l'aigua de l'Ebre? És això tindre paraula? Ser un home (o un partit)de paraula?
      Al final de l'article del passat 5 de desembre, el sr. Clemente deia que «tendremos un discurso reivindicativo y seremos exigentes con Rajoy». Ja ho veig com són d'exigents!!! A Zapatero li exigien l'aigua de l'Ebre. A Rajoy, «vamos a dejarlo en trasvases!!!» Ni mencionar l'Ebre, ni la Pilarica!!! Aixo'és tindre paraula, sí senyor!!! Abans blanc i ara negre!!! Segons el vent (o el govern) que bufa!!!
      Per cert, que un altre horne sense paraula és el sr. Rajoy. Tots recordem els mítings del PP fets a Valencia, quan dirigint-se al seu arnic Paco Camps i proclamant la innocència d'aquest personatge, el Sr. Rajoy li deia: "Paco: yo siempre estaré contigo. O delante o detrás, pero siempre a tu lado". I ara resulta que el sr. Rajoy ha deixat al seu arnic Paco més sol que la una!!! Perque, clar, si havia de estar "a su lado", hauria d'haver estat al judici del sr. Camps!!! I ni se l'ha vist ni se l'esperava!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada